نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی

به گزارش وبلاگ سانا، اندازه pH یا پ هش معین می نماید که آیا غذایی اسیدی، بازی یا خنثی است. بعضی محققان در گذشته ادعا نموده بودند که غذاهای اسیدی برای سلامتی مضر هستند. در نتیجه، بسیاری از افراد ترجیح داده اند خوراکی های اسیدی را از رژیم غذایی خود حذف نمایند. درست مانند مواد غذایی مختلف، قسمت های مختلف بدن انسان دارای pH متفاوت هستند. اندازه ایده آل pH خون شما بین 7.35 تا 7.45 است که کمی قلیایی است. معده به طور معمول با pH حدود 3.5 محیطی اسیدی دارد که به تجزیه صحیح غذا یاری می نماید. مصرف غذاهای می تواند مسائل مختلفی مانند زوال استخوان و عضلات را به همراه داشته یا باعث سنگ کلیه گردد. در ادامه به نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی اشاره خواهیم کرد.

نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی
غذاهای اسیدی

بدن تعادل pH خود را به وسیله مکانیسم های مختلفی که چندین اندام مانند کلیه ها و ریه ها را درگیر می کند، تنظیم می کند. اگرچه رژیم شما ممکن است بر پ هاش ادرار شما تاثیر بگذارد، اما تحقیقات به طور کلی نشان می دهد که مصرف غذاهای اسیدی یا قلیایی بعید است تأثیر قابل توجهی بر سطح pH خون شما داشته باشد. هنوز هم، بعضی از افراد ممکن است غذاهای پر اسید را برای کاهش بار احتمالی اسید کلیوی (PRAL) خود محدود نمایند. غذاهایی که اسیدی در نظر گرفته می شوند به طور کلی دارای سطح پ هاش 4.6 یا پایین تر هستند. در ادامه به غذاهایی که منجر به اسیدیته بیشتر در بدن می شوند را معرفی می کنیم:

  • بعضی از محصولات لبنی، از جمله پنیر
  • ماهی تازه و سایر غذای دریایی
  • غذاهای فرآوری شده با سدیم بالا
  • گوشت های تازه و گوشت های فرآوری شده مانند گوشت گاو و بوقلمون
  • بعضی از غذاهای نشاسته ای، مانند برنج قهوه ای، جو دو سر یا گرانولا
  • نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه
  • غذاهای با پروتئین بالا و مکمل های حاوی پروتئین حیوانی
میوه های بسیار اسیدی

اگرچه بیشتر انواع میوه ها اسیدی هستند، اما قلیایی در نظر گرفته می شوند، به این معنی که در واقع به کاهش سطح اسید در بدن یاری می نمایند. به خاطر داشته باشید که اگرچه این میوه ها در بدن قلیایی می شوند، اما اسیدیته اولیه آنها می تواند علائم را برای کسانی که دارای مسائل دستگاه گوارش فوقانی مانند زخم معده یا ریفلاکس هستند، بدتر کند. در حقیقت، اغلب به کسانی که بیماری هایی مانند ریفلاکس معده (GERD) دارند توصیه می گردد که مصرف غذاهای اسیدی از جمله مرکبات مانند پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش را محدود نمایند. میوه های دارای خاصیت اسیدی شامل این موارد هستند:

  • لیموترش
  • آلو
  • انگور سبز
  • انار
  • بلوبری
  • آناناس
  • سیب
  • هلو
  • پرتقال
  • گوجه فرنگی
  • کشمش
  • موز
سبزیجات تازه

مانند میوه ها، سبزیجات نیز قلیایی هستند و می توانند به کاهش سطح اسید در بدن یاری نمایند.

نوشیدنی های اسیدی

نوشیدنی هایی نظیر شکلات داغ، نوشیدنی های گازدار مانند انواع نوشابه و آب گازدار باعث اسیدی شدن بدن می شوند. اگر می خواهید اندازه اسیدیته بدن خود را کاهش دهید، آب لوله کشی یا فیلتر شده برترین گزینه است.

غذاهای کم اسید

مواد غذایی قلیایی می توانند به جلوگیری از تحلیل عضلات، تقویت حافظه و هوشیاری یاری نمایند و طول عمر را افزایش دهند. بعضی از غذاها و نوشیدنی های قلیایی (یا خنثی) که می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید، شامل این موارد هستند:

  • سویا، لوبیای سویا و توفو
  • ماست و شیر
  • بیشتر سبزیجات تازه مثل سیب زمینی
  • بیشتر میوه ها
  • گیاهان معطر و ادویه ها، به استثنای نمک، خردل و جوز هندی
  • لوبیا و عدس
  • بعضی از غلات کامل، مانند ارزن، کینوا، و گل تاج خروس
  • دمنوش های گیاهی
  • چربی هایی مانند روغن زیتون، آووکادو، آجیل و دانه ها

اثرات خوردن بیش از حد غذاهای اسیدی

در رابطه با آنالیز نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی، باید اثرات منفی مصرف غذاهای اسیدی را مد نظر قرار داد. یک رژیم غذایی شامل غذاهایی که اسید بالایی دارند، مانند پروتئین های حیوانی، بعضی پنیرها و نوشیدنی های گازدار، می توانند باعث ایجاد اسیدیته در ادرار و بعلاوه سایر اثرات منفی بر سلامتی گردد. این موضوع می تواند باعث ایجاد نوعی سنگ کلیه به نام سنگ های اسید اوریک گردد. گفته شده که اسیدیته بیش از حد می تواند باعث از بین رفتن استخوان و عضله گردد. این به این علت است که استخوان ها حاوی کلسیم هستند، که بدن شما برای ایجاد تعادل pH خون شما هنگامی که بیش از حد اسیدی می گردد، استفاده می کند.

بعضی شواهد نشان می دهد که اسید فسفریک، که معمولا در نوشابه های تیره رنگ تر یافت می گردد، هنگامی که جایگزین شیر، نوشیدنی غنی از کلسیم و پروتئین می گردد، با کاهش تراکم استخوان در ارتباط است. بعلاوه اسیدیته بیش از حد می تواند خطر ابتلا به سرطان، مسائل کبدی و بیماری های قلبی را افزایش دهد. بعضی از غذاها و نوشیدنی ها نسبت به نوشابه یا پروتئین اسید کمتری فراوری می نمایند، اما هنوز هم اثر عمده قلیایی را که بیشتر میوه ها و سبزیجات ارائه می دهند، ایجاد نمی نمایند. بهتر است مصرف این غذاها را محدود کنید، زیرا ممکن است بر تعادل اسیدی/قلیایی بدن شما تاثیر گذاشته یا از راه های منفی بر سلامتی شما اثر بگذارند:

  • نمک
  • چاشنی هایی با سدیم بالا، مانند سس سویا، سس استیک، سس کباب و بعضی از سس ها
  • انواع خاصی از پنیر، از جمله موزارلا و پارمسان
  • غلاتی مانند ذرت، برنج و گندم

پیروی از یک رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم راهی عالی برای یاری به تعادل بار اسید در رژیم غذایی و حفظ سلامت کلی است.

غذاهای اسیدی و ناراحتی معده

علت دیگری که ممکن است افراد برای پرهیز از غذاهای اسیدی انتخاب نمایند، نگرانی از ایجاد یا تشدید بعضی اختلالات گوارشی، مانند رفلاکس اسید معده است که در اصطلاح با نام GERD نیز شناخته می گردد. در حالی که میوه ها و سبزیجات اسیدی، مانند مرکبات، می توانند باعث ایجاد ناراحتی معده شوند، غذاهای پرچرب نیر نقش اساس در تشدید این مسائل ایفا نمایند.

نتیجه گیری

از آنجا که بدن تعادل pH خود را به وسیله مجموعه ای از مکانیزم های پیچیده تنظیم می کند، بعید است پیروی از یک رژیم غذایی قلیایی به اندازه قابل توجهی بر اندازه pH خون در بزرگسالان سالم تاثیر بگذارد. با این حال، یک رژیم متعادل که شامل میوه ها، سبزیجات، شیر، ماست، منابع پروتئین گیاهی و محدود کردن غذاهای فرآوری شده باشد، می تواند برای حفظ تعادل اسید/باز و سلامت کلی مفید باشد. خوردن میوه و سبزیجات بیشتر و محدود کردن محصولات حیوانی و غذاهای فرآوری شده با سدیم بالا می تواند به تعادل سطح pH در بدن یاری کند. آنالیز ها نشان داده که حرکت به سمت یک برنامه غذایی مبتنی بر گیاه و رعایت نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی خطر بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

منبع: اسنپ مارکت

به "نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی برای محدود کردن غذاهای اسیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید