طرز تهیه کوفته تبریزی خوش طعم

به گزارش وبلاگ سانا، محال است ایرانی باشید و تابه حال طعم بی نظیر کوفته تبریزی را نچشیده باشید. ترکیب گوشت، لپه، سبزی های معطر و مواد دیگر، تشکیل دهنده یکی از غذاهای قدیمی ایران یعنی کوفته تبریزی ست. این غذا یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی ست که در جهان هم معروف بوده و قدمت آن به میزان تاریخ اصیل مردم آذربایجان است.

طرز تهیه کوفته تبریزی خوش طعم

طرز تهیه کوفته تبریزی آسان نیست ولی اگر عشق را هنگام آشپزی به عنوان چاشنی به غذایتان اضافه کنید و چند بار تمرین کنید، روش درست کردن کوفته تبریزی را زود یاد می گیرید. اگر این مقاله از بلاگ وبلاگ سانا را تا آخر بخوانید، قول می دهیم که طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و نکاتی را که برای وا نرفتن آن باید رعایت کنید، یاد بگیرید.

مواد لازم کوفته تبریزی

مرحله اول قبل از یادگرفتن روش درست کردن کوفته تبریزی، تهیه کردن مواد لازم برای این غذاست. اولین نکته ای که در مورد مواد لازم کوفته تبریزی باید بدانید این است که مواد شما باید تازه و مرغوب باشد تا در نهایت کوفته ای که درست می کنید، طعم بی نظیری داشته باشد.

برای درست کردن کوفته تبریزی به میزان 6 نفر، ضروری است مواد زیر را تهیه کنید:

  • پیاز 2 عدد
  • لپه 1 پیمانه
  • برنج 1 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • پیازداغ 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران 1 قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ نموده 1 کیلوگرم
  • آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
  • سبزی معطر یا سبزی کوفته (مرزه، گشنیز، ترخون و جعفری) 5 قاشق غذاخوری
  • آلو، گردو و زرشک در صورت تمایل
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته پنیری

طرز تهیه کوفته تبریزی اصل

کم کم داریم به قسمت هیجان انگیز ماجرا یعنی آموزش درست کردن کوفته تبریزی می رسیم ولی قبل از آن ضروری است بدانید که برای درست کردن این غذا چقدر زمان احتیاج دارید. بر اساس تقریبی که زده شده است، شما برای آماده سازی مواد لازم کوفته تبریزی به 30 دقیقه زمان احتیاج دارید و پخت کوفته تبریزی اصل در مدت 45 دقیقه انجام می گردد.

اگر با خواندن مطالب بالا هوس خوردن این غذای خوشمزه را نموده اید، فقط کافی ست که طرز تهیه کوفته تبریزی را که در زیر آمده، موبه مو دنبال کنید تا در نهایت هدیه شما طعم اصیل کوفته تبریزی باشد.

مرحله اول: آسان ترین مرحله، آماده سازی لپه ها

شما برای تهیه کوفته باید از 6 ساعت قبل، لپه ها را در آب خیس و آب آن ها را چند وقت یک بار عوض کنید. بعد از این که لپه ها خوب خیس خوردند، آن ها را در قابلمه ای پر از آب بریزید و بپزید.

مرحله دوم: ساخت بدنه اصلی کوفته با آماده سازی گوشت و برنج

حالا باید پا را یک قدم فراتر بگذارید و روش درست کردن بدنه اصلی کوفته را یاد بگیرید. برای این کار ابتدا در ظرفی، برنج را خوب بشویید و در کنار آن، در قابلمه ای آب و نمک را بجوشانید و برنج ها را به قابلمه اضافه کنید.

نکته ای که باید در این مرحله در نظر بگیرید، این است که برنج شما نباید کامل بپزد و له گردد؛ بلکه وقتی برنج نیم پز شد باید آن را از روی حرارت بردارید و آب کش کنید. در کاسه ای برنج نیم پزشده، لپه پخته شده و گوشت را با هم ترکیب و با گوشت کوب برقی، ترکیب را له کنید.

مرحله سوم: بخشیدن کمی عطر به غذا با اضافه کردن سبزی

برای این که عطری بی مثال به کوفته اضافه کنید، باید در این مرحله سبزی را داخل ترکیب گوشت، برنج و لپه بریزید. در ادامه یک پیاز را رنده کنید، آب آن را بگیرید و همراه تخم مرغ، نمک، زردچوبه، فلفل و آرد نخودچی به مواد کوفته تبریزی اصیل خود اضافه کنید. در نهایت به مدت 10 دقیقه تمام مواد را با هم ورز دهید تا مواد انسجام گیرد.

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته ماست

مرحله چهارم: طرز تهیه سس کوفته

روش درست کردن سس کوفته بسیار آسان است. فقط کافی ست یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا کمی طلایی گردد. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و کاملا تفت دهید و کمی نمک و فلفل سیاه داخل ترکیب پیاز و رب بریزید. سپس 1 تا 1.5 پیمانه آب را داخل مواد بریزید و اجازه دهید جوش بیاید. بعد از این که سس کوفته جوشید، حرارت را کم کنید.

مرحله پنجم: زمان پختن کوفته تبریزی در سس غلیظ

مواد کوفته را به صورت دایره هایی بزرگ شکل دهید و سپس دانه دانه آن ها را داخل سس بگذارید. با ملاقه مقداری سس روی کوفته ها بریزید تا رنگشان تغییر کند. توجه داشته باشید، برای این که کوفته به خوبی در سس بپزد، سس باید تا نیمه های کوفته را بگیرد. سپس در ظرف را بگذارید و اجازه دهید کوفته به مدت 40 دقیقه روی شعله کم بپزد.

در هنگام پختن کوفته ها برای این که روی آن ها خشک نگردد، چند بار در حین پخت، مقداری از سس را بردارید و روی کوفته ها بریزید. اگر دوست داشتید می توانید قبل از درست کردن کوفته تبریزی وسط آن را با تخم مرغ، آلو، گردو یا زرشک پر کنید.

مرحله ششم: آماده شدن کوفته تبریزی

بعد از گذشت 40 دقیقه کوفته شما آماده می گردد. فقط کافی ست آن ها را در ظرفی قرار دهید و همراه یک لیوان دوغ، سبزی خوردن و نان سنگک تازه نوش جان کنید.

آموزش درست کردن کوفته تبریزی با سس آلو

اگر روش درست کردن کوفته تبریزی را خوب یاد گرفته اید، حالا وقت آن است که تغییری در طرز تهیه کوفته تبریزی ساده ایجاد کنید. یک دستور متفاوت برای تهیه این غذا می تواند آموزش درست کردن کوفته تبریزی با سس آلو باشد.

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته قلقلی

مواد لازم کوفته تبریزی با سس آلو

  • 600 گرم گوشت چرخ نموده
  • 2 عدد پیاز
  • 7 قاشق غذاخوری لپه
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 10 قاشق غذاخوری برنج
  • 4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 3 قاشق غذاخوری سبزی کوفته (مرزه، گشنیز، ترخون، جعفری)
  • 2 قاشق غذاخوری زرشک
  • 10 عدد آلو بخارا
  • 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان کافی

طرز تهیه کوفته تبریزی با سس آلو

ابتدا لپه را که از چند ساعت قبل خیس نموده اید، بپزید. در ظرفی آلوها را خیس کنید و آن ها را کنار بگذارید، سپس برنج خیس نموده را همراه آب در ظرفی بریزید و بگذارید بجوشد. وقتی برنج نیم پز شد آن را از روی حرارت بردارید.

یک پیاز را رنده کنید، آبش را بگیرید و سپس همراه مقداری روغن سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه را داخل آن بریزید. بعد از آن نوبت اضافه کردن رب به پیاز است. رب را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد.

بعد از آن که رب خوب سرخ شد، آلوهای خیس خورده را به ترکیب اضافه کنید. برای این که سس آلو خودش را بگیرد باید 2 لیوان آب داخل ترکیب بالا بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. می توانید برای خوش طعم شدن غذا 2 قاشق سبزی خردشده به آن اضافه کنید. بعد از آن که سس جوشید، زیر آن را خاموش و کوفته را آماده کنید.

این بار دومین پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید، سپس گوشت چرخ نموده و ادویه هایی را که داشتید، با پیاز مخلوط کنید. برای منسجم شدن مواد، گوشت را با پیاز خوب ورز دهید. حالا برنج و لپه پخته را داخل گوشت بریزید و دوباره به خوبی ورز دهید. در مرحله سوم سبزی کوفته را داخل آن بریزید و دوباره ورز دهید.

برای آن که خیالتان از وانرفتن کوفته راحت باشد، بهتر است یک تخم مرغ را در ظرفی بشکنید، کمی هم بزنید و کم کم به گوشت ورزداده شده اضافه کنید. حواستان باشد که مواد خیلی نرم نگردد؛ هروقت مواد چسبناک شد، کافی ست. در نهایت با دستتان مقداری از مواد را بردارید و به میزان دلخواه گرد کنید.

کوفته را داخل سس آلو که با حرارت کم می جوشد، قرار دهید و حدود 1 ساعت زمان دهید تا کوفته تبریزی به خوبی بپزد. وقتی که کوفته ها پختند و سس هم قوام لازم را پیدا کرد، وقت نوش جان کردن کوفته تبریزی با سس آلوست.

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته گیاهی، مخصوص گیاه خواران

فوت و فن لازم برای وا نرفتن کوفته تبریزی

  • برای جلوگیری از متلاشی شدن کوفته تبریزی به مواد آن کمی آرد نخودچی و تخم مرغ اضافه کنید تا منسجم گردد.
  • اضافه کردن عدس خام رنده شده به مواد کوفته تبریزی هم می تواند از وارفتن آن جلوگیری کند.
  • یکی از فوت های کوزه گری وا نرفتن کوفته تبریزی، چرخ کردن یک عدد سیب زمینی همراه لپه و اضافه کردن آن به مواد کوفته است که امکان وارفتن آن را به حداقل می رساند.
  • اگر مواد کوفته تبریزی را خوب ورز ندهید، مواد به خوبی به هم نمی چسبند و در هنگام پختن، کوفته شما وا می رود.
منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه کوفته تبریزی خوش طعم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته تبریزی خوش طعم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید