سواحل شیشه ای؛ گنجینه سنگ های درخشان

به گزارش وبلاگ سانا، در چند ساحل خاص در سراسر دنیا، مسافران هیجان زده ای دیده می شوند که در ساحل به جست وجو مشغولند و یافته های شان را با لذت به یکدیگر نشان می دهند. این صدف های دریایی نیست که آنها جمع می نمایند بلکه شیشه های رنگارنگ است که بستر ساحل را پوشانده است. بسیاری از آنها نمی دانند که این سنگ های شیشه ای از کجا آمده اند و چگونه ساخته شده اند. شاید کمی عجیب باشد ولی این گنجینه های درخشان، از بطری های دور انداخته شده و انواع دیگر شیشه هایی که در ساحل به جای مانده یا به دریا پرتاب شده اند، شکل می گیرند. امواج و جریان های دریایی، شیشه ها را می شنمایند و آنها را به تکیه های کوچک تقسیم می نمایند. قطعات شیشه ای در اثر برخورد با کف دریا و دیگر اجسام داخل آب، صیقل داده می شوند و به جواهری صاف و درخشان تبدیل می شوند. این سنگ های رنگارنگ و شفاف در تمام ساحل ها در سراسر دنیا یافت می شوند اما در بعضی از سواحل، گویا ساحل به جای شن و ماسه از شیشه های رنگی دریا ساخته شده اند. چندین سواحل شیشه ای در سراسر دنیا وجود دارد اما معروف ترین آنها در آمریکا قرار گرفته است.

سواحل شیشه ای؛ گنجینه سنگ های درخشان

ساحل فورت براگ؛ زلزله ای که جواهر بیرون آورد

فورت براگ که در شهرستان مندوچینو در شمال کالیفرنیا واقع شده است، یکی از مشهورترین سواحل شیشه ای در دنیا است. ساحلی کاملا پوشیده از سنگ های رنگی. این جا زمان و طبیعت با هم ترکیب شده اند تا سطل زباله را به گنج تبدیل نمایند. داستان از این قرار است که زلزله ای در سال 1906 سانفرانسیسکو و البته فورت براگ را ویران کرد. اهالی شهر عادت داشتند زباله های قابل بازیافت خود را در خانه نگه می داشتند و از آنچه ممکن بود استفاده مجدد می کردند. پس از وقوع زلزله، در جریان ساخت خانه ها، زباله ها دور انداخته شدند. بخشی سوزانده و اجسام شیشه ای غیر قابل اشتعال، در غارهای ساحلی باقی ماندند. گفته می شود که این بطری ها و ظروف سفالی، شیشه ها و آینه های قدیمی، در جریان موج سواری شسته و تبدیل به سنگ های شیشه ای دریا شده اند. پدیده ساحل شیشه ای فورت براگ در دهه 1960 کشف شد، زمانی که طرح پاکسازی ساحل از زباله ها شروع شد و با حذف زباله ها از سطح ساحل، یک ساحل شیشه ای آشکار شد.

اشک های پری دریایی بر ساحل

افسانه ای قدیمی نیز در خصوص ساحل شیشه ای فورت براگ وجود دارد. گفته شده هر بار که یک ملوان در دریا گم می شود، پری دریایی در سوگ او می گرید و اشک های او به سنگ هایی درخشان تبدیل می شود که به آن شیشه دریا می گویند. افسانه سنگ های شیشه ای و پری دریایی از یک داستان عاشقانه شروع می شود. داستان پری دریایی که عاشق یک ملوان می شود و برای نجات جان او، دریای طوفانی را اهلی می نماید. این کار نپتون را خشمگین می نماید و پری به اعماق دریا تبعید می شود. از آن موقع، اشک های پری دریایی چون گوهری درخشان به دریا ریخته می شود و ساحل را از سنگ های رنگی پر می نماید.

ساحل استکلیاشکا روسیه؛ خطای انسان ها و جادوی طبیعت

ساحل استکلیاشکا در خلیج اوساری روسیه نیز یکی از سواحل شیشه دنیا است. داستان این ساحل و سنگ های درخشان آن به دهه ها قبل بازمی شود. زمانی که شوروی بخشی از ساحل را به عنوان محل تخلیه ضایعات شیشه ای و چینی یک کارخانه شیشه سازی انتخاب کرد. برای سال ها تکه های شیشه و چینی به خلیج و سواحل آن ریخته شدند و در نهایت ورود به ساحل ممنوع شد. سال ها گذشت و فرسایش امواج، این اجسام شیشه ای را به جواهراتی درخشان تبدیل کرد. جادوی طبیعت، اشتباه انسان ها را جبران کرد و از زباله ها، گنجینه ای تماشایی ساخت. حالا ساحلی که روزی ورود به آن ممنوع شده بود، هر ساله گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا به سوی خود می کشاند.

ساحل بی نام ژاپن؛ از جلبک های بدبو تا ماسه های درخشان

ساحل درخشان شهر اومورا در جنوب غربی ژاپن، از دیگر سواحل مشهور شیشه ای دنیا است. این ساحل داستان شگفت انگیزی دارد، ساحلی که بزرگترین عامل بازدارنده آن، به جذابیت اصلی اش تبدیل می شود. ساحل در سال های دور، زمینی صخره ای بود که در طول تابستان به بر روی صخره های آن، لایه ای جلبک بسیار بدبو رشد می یافت که هر بازتماشاماینده ای را از خود دور می کرد. مردم محلی تصمیم گرفتند به جای طبیعت که برترین عملکرد را ندارد، امور را خود به دست بگیرند. آنها صخره ها را برداشته و منطقه را با سنگریزه های کوچک شیشه بازیافتی پوشاندند تا از بازگشت جلبک جلوگیری نمایند. حالا ساحل پوشیده از شن ها و سنگ های ریز درخشان رنگارنگی است که هر ساله گردشگران بسیاری را برای تماشا این شگفتی و گرفتن عکس های زیبا به سمت خود جذب می نماید.

منبع: ایرنا زندگی

به "سواحل شیشه ای؛ گنجینه سنگ های درخشان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سواحل شیشه ای؛ گنجینه سنگ های درخشان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید