15 آتشفشان فعال که تماشا آنها را نباید از دست بدهید (قسمت دوم)

به گزارش وبلاگ سانا، آماده سفر و رویارویی با انفجار و فوران هستید؟ کوهنوردی در آتشفشان های فعال قطعا یکی از فراموش نشدنی ترین تجربیات سفر شما خواهد شد.

15 آتشفشان فعال که تماشا آنها را نباید از دست بدهید (قسمت دوم)

آتشفشان ها از عجایب دنیا ما هستند. تصور اینکه روزی فوران آن ها به زمین چه شکل و فرمی داده است، زیاد دور از فکر نیست.

در مقاله قبلی بعضی از آتشفشان های فعالی که می توانید از آن ها صعود کنید را به شما معرفی کردیم. در ادامه با بقیه این کوه های بی نظیر در سراسر دنیا آشنا شوید و سفر ماجراجویانه خود را به این مکان های طبیعی خارق العاده برنامه ریزی کنید.

8. نیکاراگوئه؛ آتشفشان ماسایا (Masaya Volcano)

آتشفشان ماسایا، واقع در نیکاراگوئه در آمریکای مرکزی، یکی از دو کوه آتشفشان پارک ملی آتشفشانی ماسایا (Masaya Volcano National Park) به مساحت 54 کیلومتر مربع است که ارتفاع بلندترین قله آن به 2 هزار فوت (610 متر) بالاتر از سطح دریا می رسد.

چیزی که این آتشفشان را بسیار خاص می نماید، یک تور شبانه ویژه است؛ با 10 دلار می توانید در عصرگاه تا دهانه آتشفشان رانندگی کنید و به عمق درخشان و حباب دار دریاچه گدازه نگاه کنید.

از آنجا که تنها 15 دقیقه می توانید در کنار دهانه آتشفشانی بایستید، برگشت خود را در طول روز برنامه ریزی کنید. بسیاری از راستاهای کوهنوردی و هایکینگ تا زمان نامعلومی بسته هستند، اما راستا پلاتزا داویدو (Plaza de Oviedo) کماکان برای عموم باز است تا بتوانند از چشم میزانای نفس گیر دریاچه سانتیاگو (Santiago crater) و کروز د بوبادیلا (Cruz de Bobadilla) لذت ببرند.

9. اندونزی؛ کوه آتشفشانی رینجانی (Mount Rinjani)

کوه آتشفشانی رینجانی با ارتفاع 12200 فوت (3719 متر)، دومین آتشفشان بلند کشور اندونزی، در پارک ملی گونانگ رینجانی (Gunung Rinjani National Park) واقع شده است.

تعداد کمی تا به امروز توانسته اند به قله این کوه صعود نمایند. شما می توانید با ترتیب دادن سفری دو روزه به لبه دهانه آن بروید تا بتوانید سیگارا آناک (Segara Anak)، دریاچه کراتر مقدس و الهام بخش آتشفشان، آیک کالاک (Aik Kalak)، چشمه آب گرم طبیعی آن و کوه باروجاری (Mount Barujari)، آتشفشان فعال کوچک دریاچه را ببینید.

برای رفتن به این سفر تاریخی معنوی، به دو نقطه دسترسی به کوه بروید؛ سنارو (Senaru) یا سمبالون لاوانگ (Sembalun Lawang) در جزیره اندونزیایی لامبوک (Lombok).

دولت این کشور کوهنوردان را از دوچرخه سواری در کوهستان بدون حضور یک راهنما منع نموده، پس ثبت نام در یک تور برای یک راستا تعیین برترین گزینه شما برای صعود به رینجانی است.

10. کاستاریکا؛ کوه آتشفشانی آرنال (Arenal)

کوه آتشفشانی آرنال با ارتفاع 5400 فوت (1646 متر) در منظره جنگل های بارانی پارک ملی آتشفشانی آرنال در کاستاریکا واقع شده است. آتشفشان آرنال از سال 2010 گدازه فوران ننموده است، اما هنوز می توانید در بین خروج دودها و بخارها، صدای گدازه ها را بشنوید.

صعود به آرنا، غیرقانونی است (و بعلاوه صعود به سرو چاتو، آتشفشان خاموش دیگر پارک)، اما راستاهای زیادی در پارک وجود دارد که می توانند شما را مشغول نگه دارند. بسیاری از این راستاها برای کوهنوردان مبتدی صاف، کوتاه و عالی هستند. برای تماشا چشم میزانای بی نظیر آتشفشان آرنال و دریاچه آرنال، از راستا کولادس د لاوا (Colades de Lava) که از جنگل های فرعی نفسگیر و زمین های گدازه ای عبور می نماید، بروید و درست است که پارک به خاطر وجود حیات وحش شناخته شده نیست، اما با کمی دقت شاید بتوانید در میان درختان، طوطی ها و توکان ها را ببینید.

11. هاوایی؛ کوه آتشفشان کیلاویا (Kīlauea)

کیلاویا، یک کوه آتشفشان سپری فعال در جزایر هاوایی آمریکا با ارتفاع 1247 متر است. این کوه، یکی از دو آتشفشان فعال پارک ملی آتشفشانی هاوایی، یک میراث تاریخی یونسکو با 150 مایل (241 کیلومتر) راستا کوهنوردی از میان زمین ها و آب و هوای گوناگون است.

از راستا 11 مایلی (18 کیلومتری) لبه دهانه که دور کالدرا می پیچد تا راستا کیلاویا ایکی (Kīlaueau Iki) که شما را به سمت دریاچه گدازه ای کراتر کیلاویا ایکی راهنمایی می نماید، تعداد بی شماری از تورهای کوهنوردی روزانه برای کاوش در این بخش جزیره بزرگ وجود دارد.

اگر در پی ماجراجویی هستید و بنیه و استقامت لازم را دارید، راستا کوهنوردی در انتهای زنجیره جاده کراترها (Chain of Craters Road) را انتخاب کنید که دارای چشم میزانای شگفت انگیز از ریختن جریان گدازه به درون اقیانوس آرام است.

12. شیلی؛ کوه آتشفشانی ویلاریکا (Villarrica)

ویلاریکا یکی از فعال ترین آتشفشان های کشور شیلی است و بعلاوه جزو تنها آتشفشان هایی است که در دهانه خود، یک دریاچه گدازه دارد.

اگر یک کوهنورد حرفه ای نیستید، برای صعود به این کوه بزرگ احتیاج به راهنما و تجهیزات فنی دارید. تورهای راهنما از شهر پوکن (Pucón) حرکت می نمایند و وقتی که به کوه رسیدید، می توانید به جای یک ساعت و نیم کوهنوردی، با 30 دلار از یک بالابر بهره ببرید. در حالی که کوهنوردی در یخ و برف می تواند کمی ترسناک به نظر بیاید، اما سورتمه سواری پر از هیجان در دامنه های زیبای ویلاریکا به میزان کافی ترغیب نماینده است (و بعلاوه ترس های شما در خصوص چگونه برگشتن از این راستا را کم خواهد نمود).

13. ایسلند؛ کوه آتشفشانی Eyjafjallajökull

ریکیاویک، بلو لاگون (یک چشمه آب گرم و یکی از پربازدیدترین جاذبه های ایسلند) و پارک ملی تینگ ویلر (Thingvellir National Park)؛ وقتی که به ایسلند فکر می کنید، بسیار اغوانماینده به نظر می آیند؛ اما نقطه داغ گردشگری این کشور، کوه آتشفشانی Eyjafjallajökull است؛ آتشفشانی که فوران آن در می سال 2010 متاسفانه تمام پروازهای سراسر اروپا را به مدت یک هفته متوقف کرد.

صعود به قله 5500 فوتی (1676 متری) Eyjafjallajökull بسیار خطرناک است، پس برای کوهنوردی 4 مایلی (6.5 کیلومرتی) حتما یک تور راهنما رزرو کنید. به جای کوهنوردی به سمت قله می توانید راستا 15 مایلی (24 کیلومتری) فیموروهالس (Fimmvörðuháls trail) که یکی از برترین راستاهای کوهنوردی در روز در کشور است را بپیمایید. وجود چشم میزانای درخشانی از آبشارها، رودخانه ها و زمین های گدازه ای در میان پس زمینه دراماتیک کوه آتشفشانی Eyjafjallajökull و یخچال طبیعی Mýrdalsjökull به شما نشان خواهد داد که چرا این منطقه، نقطه داغ گردشگری ایسلند است.

14. اکوادور؛ کوه آتشفشانی کوتوپاکسی (Cotopaxi)

کوه آتشفشانی کوتوپاکسی، سومین آتشفشان فعال در دنیا است و با ارتفاع 19300 فوتی (5883 متر)، دومین کوه بلند در اکوادور به شمار می آید. برای کوهنوردی در کوتوپاکسی که در خارج از کوئیتو (Quito) در رشته کوه آندس واقع شده است و صعود به قله یخی آن، احتیاج به یک راهنمای مجرب کوهستانی دارید.

اما برای لذت بردن از دیگر بخش های پارک ملی کوتاپاکسی، احتیاجی به بالا رفتن از آتشفشان نیست. شما می توانید از راستا آسان تر به پناهگاه خوزه ریباس (Jose Ribas Refuge) بروید یا در راستا آرامش بخش و طبیعی لاگونا لیمپیوپانگو (Laguna Limpiopungo) دور دریاچه قدم بزنید.

15. نیوزیلند، کوه آتشفشانی واکاری/جزیره سفید (Whakaari)

تنها آتشفشان فعال دریایی کشور نیوزیلند که غالبا آن را به نام جزیره سفید می شناسند، در خلیج پلنتی (Bay of Plenty) واقع شده است. تنها 10 درصد آتشفشان واکاری در بالای دریا قابل مشاهده است و همین موضوع سبب می گردد که برای تماشا دهانه آن احتیاجی به کوهنوردی در راستاهای شیبدار و سخت نداشته باشید.

برای رسیدن به جزیره، باید در یک تور راهنما ثبت نام کنید. وقتی به آنجا برسید، راهنما شما را از یک محیط رنگارنگ به سمت دریاچه کراتر، دهانه و بقایای کارخانه سولفور می برد و در آنجا می توانید عکس های زیبایی برای اینستاگرام خود بگیرید.

منبع: کجارو / travelandleisure.com

به "15 آتشفشان فعال که تماشا آنها را نباید از دست بدهید (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 آتشفشان فعال که تماشا آنها را نباید از دست بدهید (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید