خواص ادویه پاپریکا

به گزارش وبلاگ سانا، پاپریکا جز ادویه هایی است که مصرف آن به وسیله افراد بسیار رایج است و استفاده از ادویه پاپریکا فواید و خواص فوق العاده ای را به همراه دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با فواید ادویه پاپریکا بیشتر آشنا شوید.

خواص ادویه پاپریکا پاپریکا نوعی ادویه و یکی از محبوترین ادویه ها در دنیا است. به علت مزه و عطر و خوش رنگی آن در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. اگر چنانچه مشاهده کردید غذای شما خوش رنگ نیست کافیست کمی از پودر پاپریکا بهره ببرید.

پاپریکا، طعمی ملایم یا تند دارد. دارای طعمی فرق دارد. اگر چنانچه ذائقه شما به تندی عادت دارد می توانید از فلفل دلمه ای خشک شده و فلفل تند آسیاب شده بیشتری در آن بهره ببرید. پاپریکا در واقع یک نوع فلفل است با طعم های متفاوت شیرین، تند، دودی است و زمانی که به روغن گرم شده اضافه گردد طعم آن معین خواهد شد.

طریقه استفاده فلفل پاپریکاپاپریکا را می توانید در انواع سالادها و غذاهای متفاوت مانند سوپ، مرغ، انواع خورش ها و ساندویچ ها مورد استفاده قرار دهید. این نوع ادویه دارای عطر و طعم خاصی هست. با اضافه کردن میزانی از آن در غذا؛ می تواند خوشرنگی خاصی به غذای شما بدهد.

البته پاپریکا را می توانید در سبزیجات بخار پز شده نیز اضافه کنید. با بکار بردن این نوع چاشنی طعم عالی به غذایتان داده خواهد شد.1

در ادامه همراه ما باشید تا با تمامی فواید پاپریکا برای سلامتی بدن بیشتر آشنا شوید.

سلامت چشمپاپریکا حاوی مقادیر بالای ویتامین E، بتاکاروتن، لوتئین و زاکسانتین است که به تقویت بینایی و سلامت چشم ها یاری می نمایند.

مطالعات نشان داده که مصرف پاپریکا خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) و آب مروارید را کاهش می دهد.

ضد التهاب طبیعیپاپریکا تند به علت مقادیر بالای کپسایسین که دارد به کاهش التهاب بدن یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتریت و بیماری های گوارشی را کاهش می دهد.

مطالعات متعددی نشان می دهد که کرم های موضعی حاوی کپسایسین به کاهش درد ناشی از آرتریت و آسیب عصبی یاری می نمایند.

فشار خونپاپریکا تند به علت مقادیر بالای کپسایسین که دارد به آرامش رگ های خونی یاری نموده و باعث کاهش فشار خون بالا می گردد.

کلسترول خون و قلبمقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و کاروتنوئید های موجود در پاپریکا ممکن است سطح کلسترول خوب خون یا HDL را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین ببرد.

کاروتنوئید های موجود در پاپریکا بعلاوه ممکن است به کاهش سطح کلسترول کل و کلسترول بد خون یا LDL یاری نمایند.

قند خون و دیابتکپسایسین موجود در پاپریکا روی ژن های کنترل قند خون تأثیر گذاشته و آنزیم هایی که قند بدن را تجزیه می نمایند، مهار می نماید.

علاوه بر این کپسایسین ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت یاری کند.2

روشن کردن پوست صورتفلفل پاپریکا سرشار از ویتامین ها، آهن، و بتا کاروتن است که از بروز چین و چروک، و هم چنین سایر علائم پیری پیشگیری می نمایند. مواد مغذی موجود در پاپریکا با محدود کردن فراوری ملانین که عامل تیره شدن رنگ پوست است، رنگ چهره را روشن تر و زیباتر می نمایند.

ضد پیریهمان طور که پیش تر گفته شد، فلفل پاپریکا غنی از بتا کاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد. ویتامین A نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت پوست ایفا می نماید. این ویتامین از ایجاد چین و چروک پیشگیری می نماید و باعث روشن شدن پوست چهره می گردد.

درمان رگ های عنکبوتیطبق شواهد علمی، پاپریکا برای پیشگیری و درمان رگ های عنکبوتی مفید است، زیرا دارای خواص ویژه ای است که می توانند رگ های خونی داخل بدن را تقویت کند. چنان چه در پاهای تان دچار رگ های عنکبوتی شده اید، می توانید این چاشنی را مرتبا در رژیم غذایی تان بهره ببرید تا این رگ ها را از روی پاهای تان محو، و از بروز رگ های عنکبوتی نو نیز پیشگیری کنید.

پیشگیری از ریزش موپاپریکا منبعی غنی از ویتامین B6 است که به پیشگیری از ریزش مو یاری می نماید. هم چنین، فلفل پاپریکا حاوی میزان قابل توجهی آهن نیز هست که باعث آسان شدن فرایند انتقال اکسیژن به فولیکول های مو می گردد. این قابلیت با بهبود جریان خون در کف سر باعث یاری به رشد مو می گردد.

فراوری انرژیپاپریکا منبع غذایی مهمی برای ویتامین B6 به شمار می رود؛ ویتامین B6 یک کوآنزیم است. به عبارت دیگر، وجود این ویتامین برای فعال کردن 100 آنزیم دیگر و بهبود کارکردشان لازم است. این آنزیم ها با ایجاد واکنش های بیوشیمیایی در بدن باعث ایجاد انرژی می شوند، و هم زمان با تامین گلوکز بدن، به فراوری انتقال دهنده های عصبی و هموگلوبین می پردازند. به علاوه، این چاشنی حاوی آهن است؛ آهن مسئول انتقال اکسیژن به سراسر بدن، و یکی از اجزای تشکیل دهنده بسیاری از پروتئین ها است. این پروتئین ها نیز مسئول فراوری انرژی در بدن هستند. فلفل پاپریکا یک انرژی دهنده و محرک فوق العاده است که برای درمان شرایط هایی نظیر خستگی، رخوت، و افسردگی کاربرد دارد.

یاری به گوارشمصر ف پاپریکا با تنظیم ترشح اسید در معده با گوارش یاری می نماید. پاپریکا محرک فوق العاده ای است که با افزایش میزان بزاق دهان و اسید معده گوارش را آسان می نماید. از پاپریکا برای درمان سوءهاضمه استفاده می گردد. با وجود این، مصرف بیش از میزان پاپریکا ممکن است با بعضی از داروها تداخل ایجاد کند؛ از این رو، توصیه می گردد پیش از مصرف فلفل پاپریکا (به عنوان یک داروی گیاهی و به میزان زیاد) با پزشک معالج تان مشورت کنید.

بهبود کیفیت خوابویتامین B6 موجود در پاپریکا دارای اثرات عصبی و روانی قدرتمندی است. این ویتامین به فراوری هورمون خواب یا ملاتونین یاری می نماید؛ این هورمون به تنظیم چرخه خواب به صورت طبیعی یاری می نماید. به علاوه، ملاتونین باعث افزایش سطوح سروتونین و نوراپی نفرین می گردد؛ هر دوی این هورمون ها باعث می شوند همواره شاد و بدون استرس بمانید.3

خواص ضد باکتریاییپروتئین ضد باکتریایی موجود در پاپریکا یافت شده است که مانع از رشد بعضی باکتری ها مانند سالمونلا و اشرشیا کلای می گردد که غالباً به وسیله خوراکی انتقال می یابند. گنجاندن پاپریکا در رژیم غذایی شما، اگر به طور کامل آن را متوقف نکند، حداقل می تواند رشد این باکتری های مضر را مهار کند.

از اسکوروی جلوگیری می نمایدعقرب بیماری نوعی بیماری نادر است که با لثه های متورم و خونریزی شده، دندان های ضعیف، استخوان های متورم، تنفس سریع، زردی، اسهال، افسردگی و غیره معین می گردد. علت اصلی بیماری اسکوروی کمبود ویتامین ث است. پاپریکا نیروگاه ویتامین C است. یک داروی موثر و معجزه آسا محسوب می گردد و برای جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری ها از جمله اسکوروی، باید روزانه مصرف گردد. پاپریکا را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا میزان ویتامین C شما را تقویت کند.

از کم خونی جلوگیری می نمایدهمانطور که قبلاً گفته شد، پاپریکا حاوی آهن است که در تشکیل گلبول های قرمز نقش دارد. علاوه بر این، میزان زیادی ویتامین C موجود در این ادویه بدن را قادر به جذب آهن می نماید. به این ترتیب، گنجاندن پاپریکا در رژیم غذایی شما می تواند به جلوگیری از کم خونی یاری کند.

التیام زخمپاپریکا منبع خوبی از ویتامین E است که به فراوری گلبول های قرمز یاری می نماید. بعلاوه در شکل گیری لخته ها در صورت بریدگی و زخم ها، در تسهیل ترمیم سریع زخم نیز مفید است.

بیماری های خود ایمنیبراساس یک تحقیق در سال 2016، کپسایسین که معین می نماید پاپریکا چقدر تند می گردد، ابزاری قدرتمند برای مبارزه با بیماری های خود ایمنی است. همانطور که نویسندگان اظهار داشتند، شرایط خود ایمنی قابل درمان نیست، اما پاپریکا می تواند به عنوان بخشی از درمان باشد. چرا این احتمال را دارد؟ زیرا کپسایسین در فعال کردن گیرنده هایی که اثرات بیولوژیکی دارند، نقش دارد. ثابت شده است که این اثرات در درمان این نوع شرایط مفید است.

پاپریکا می تواند به جلوگیری از سرطان یاری کند.بتاکاروتن موجود در پاپریکا با کاهش خطر ابتلا به چندین سرطان همراه است. محققان پیشنهاد نموده اند که افزایش مصرف بتاکاروتن از 1.7 به 2.7 میلی گرم در روز خطر ابتلا به سرطان ریه را بیش از 40 درصد کاهش می دهد.4

پی نوشت:

1.www.blog.okala.com

2.www.coca.ir

3.www.bazdeh.org

4.www.namnak.com

منبع: راسخون

به "خواص ادویه پاپریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص ادویه پاپریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید