کتاب زمان و حکایت منتشر شد

به گزارش وبلاگ سانا، پل ریکور یکی از برجسته ترین فیلسوفان هرمنوتیک دوران معاصر است. زمان و حکایت مشتمل بر سه کتاب مستقل، اثر محوری اوست. دل مشغولی اساسی، در تمامی آثار این اندیشمند برجسته، فهم هستی از دریچه ای تازه یعنی از دریچه تأویل متن است. بدین روی در زمان و حکایت، نگاه فلسفی به نقاط تلاقی ادبیات و فلسفه، تحلیل امکانات و ظرفیت های حکایت از رهگذر تأمل در مقوله های زمان و کاوش در باب نوآوری معناشناختی به مدد استعاره شاکله های اساسی این اثر بزرگ است. در طول این مباحثه رشته های بسیاری مطرح می گردد، ازجمله پدیده شناسی زمان، تاریخ نگاری و نظریه حکایت داستانی.

کتاب زمان و حکایت منتشر شد

در زمان و حکایت 1، ریکور با ارائه دو مقدمه مستقل، یکی نظریه زمان قدیس آوگوستینوس و دیگری نظریه پیرنگ ارسطو، مدافع این نظریه است که حکایت شامل سه بُعد تقلیدی است در ارتباط با زمان زیسته، زمان خاص پیرنگ و زمان خوانش. زمان مندی تجربه بشری و حکایت شدن این زمان منجر به تلاقی شیوه تاریخی و شیوه داستانیِ حکایت می گردد. این چهارچوب کلی در این کتاب برمبنای حکایت تاریخی مطرح شده است.

در زمان و حکایت 2، نظریه راویانگی که در بخش اول کتاب یک مطرح شده است این بار نه در عرصه حکایت تاریخی که در عرصه حکایت تخیلی مطرح می گردد و موضوع اصلی این کتاب تجزیه و تحلیل پیکربندی زمان در حکایت تخیلی و به وسیله آن است.

در زمان و حکایت 3، کوشش نویسنده اثبات این نکته است که پدیده شناسی، پس از طی راهی دراز از قدیس آوگوستینوس تا هایدگر، برخلاف جامعه شناسی، ناگزیر به معضل آمیزی زمان منتهی می گردد. قسمت دوم نشان می دهد که بوطیقای حکایت چگونه، با استفاده از امکانات متقاطع تاریخ و داستان تخیلی، از راه خوانش به بن بست های اندیشه پاسخ می دهد.

کتاب زمان و حکایت اثر پل ریکور با ترجمه مهشید نونهالی به تازگی در 3 جلد از سوی نشر نی منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

به "کتاب زمان و حکایت منتشر شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کتاب زمان و حکایت منتشر شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید