برای سلامت روده چه تغذیه ای و چه مقدار احتیاج است؟
به گزارش وبلاگ سانا، بر اساس یک مطالعه نو در مجله نیچر، آنچه می خوریم بر سلامت روده تأثیر می گذارد، اما مقدار مصرف آن هم ممکن است یک عامل باشد.

به گزارش وبلاگ سانا، محققان 80 زن مسن را که وزنشان از کمی اضافه وزن تا چاقی شدید متغیر بود، مورد آنالیز قرار دادند و آنها را به مدت 16 هفته به دو گروه تقسیم کردند.
نیمی از شرکت نمایندگان برنامه جایگزین وعده غذایی تحت نظر پزشک را با شیک دنبال کردند که در مجموع حدود 800 کالری در روز بود.
نیمی دیگر یک گروه کنترل بودند که عادات و وزن معمول خود را برای آن ماه ها حفظ کردند. تجزیه و تحلیل باکتری های روده برای همه شرکت نمایندگان قبل و بعد از دوره مطالعه انجام شد.
پس از چهار ماه، تعداد و نوع میکروارگانیسم های گروه کنترل همان چیزی بود که در ابتدا وجود داشت. اما تغییرات قابل توجه و مشکل ساز برای گروه رژیم غذایی کم کالری وجود داشت.
برای شرکت نمایندگان در گروه کم کالری، باکتری ها برای جذب مولکول های قند بیشتر به اسم راهی برای زنده ماندن سازگار شده و عدم تعادل ایجاد می نمایند که باعث افزایش سویه های مضر باکتری می گردد.
افزایش قابل توجهی در نوعی به نام Clostridioides difficile، که به C. C. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری خاطرنشان کردند که این باکتری حتی در صورت درمان منظم می تواند مزمن گردد.
این تأثیر از خوردن کالری کم تعجب آور نیست. به گفته متخصص تغذیه اندازه غذایی که مصرف می کنیم بخشی از چیزی است که باکتری های مفید روده را تغذیه می نماید.
نوع و مقدار غذاهایی که مصرف می کنیم بعلاوه باکتری های روده ما را تغذیه می نماید، به همین علت رژیم غذایی ما نقش مهمی در ترکیب و سلامت میکروبیوم روده ما ایفا می نماید.
اگرچه افزایش وزن بخشی از این مطالعه نبود، تحقیقات قبلی نشان داد که می تواند یک مشکل عظیم هم باشد. هنگامی که سریع وزن خود را کاهش می دهید - که ممکن است در صورت کاهش کالری اتفاق بیفتد - و سپس پس از بازگشت به اندازه کالری پایدار، این وزن را دوباره افزایش دهید، این افزایش وزن ها به یک شکل ترکیب نمی شوند. چیزی که از دست می دهید درجه ای از چربی و توده عضلانی است، اما آنچه را که دوباره بر می گردانید عمدتاً چربی است.
منبع: شفقنا
منبع: جام جم آنلاین