گلودرد فرزندتان را جدی بگیرید

به گزارش وبلاگ سانا، شاید کمتر کسی را بشناسید که تا به امروز دچار گلودرد نشده باشد. همه افراد تجربه آن را دارند. به همین علت هم با احساسات ناشی از آن آشنایی دارید. گلودرد در خیلی اوقات آن چنان جدی نیست اما به هر صورت احتیاج به آنالیز دارد. از آنجا که گلودرد نزد بچه ها بیش از بزرگسالان روی می دهد به سراغ دکتر منصور بهرامی، متخصص اطفال و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رفتیم تا سوالاتمان را از ایشان بپرسیم.

گلودرد فرزندتان را جدی بگیرید

گلودرد فرزندتان را جدی بگیرید

نویسنده: مصاحبه با دکتر منصور بهرامی

شاید کمتر کسی را بشناسید که تا به امروز دچار گلودرد نشده باشد. همه افراد تجربه آن را دارند. به همین علت هم با احساسات ناشی از آن آشنایی دارید. گلودرد در خیلی اوقات آن چنان جدی نیست اما به هر صورت احتیاج به آنالیز دارد. از آنجا که گلودرد نزد بچه ها بیش از بزرگسالان روی می دهد به سراغ دکتر منصور بهرامی، متخصص اطفال و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رفتیم تا سوالاتمان را از ایشان بپرسیم.

عامل ایجاد گلودرد چرکی چیست؟

گلودرد چرکی عفونتی شایع است و ناشی از نوع باکتری موسوم به استرپتوکوک بتاهمولیتیک است. اغلب افراد مبتلا به گلودرد استرپتوکوکی دوتا هفت روز قبل با فرد دیگری که به این بیماری مبتلا بوده تماس داشته اند.

چه افرادی بیش از دیگران در معرض گلودرد هستند؟

بچه ها 5 تا 15 ساله که در کلاس درس یا اماکن گروهی دیگر هستند در معرض بیشترین خطر ابتلا به گلودرد استرپتوکوکی قراردارند. این بیماری عموما به وسیله ترشحات بینی یا حلق منتقل می گردد. در مواردی هم باکتری از راه غذا یا آب آلوده منتشر می گردد. این باکتری به وسیله قطرات تنفسی موجود در هوا یا تماس مستقیم مثلا دست زدن به دستگیره در یا هر سطح آلوده منتقل می گردد.

علایم و نشانه های گلودرد چرکی چیست؟

نشانه های این گلودرد شامل قرمزی و تورم لوزه ها، تورم غدد لنفاوی در جلوی گردن، تب، سردرد، درد عضلانی، شکم درد و گلودرد است.

چه طور می توانیم این گلودرد چرکی را تشخیص دهیم؟

از آنجایی که نشانه هایی گلودرد چرکی شبیه چند بیماری دیگر از جمله سرماخوردگی است، پزشک می تواند برای تشخیص عفونت استرپتوکوکی دست به آزمون کشت ترشحات حلق بزند. برای این آزمون، ابزاری شبیه گوش پاک کن به ته حلق مالیده می گردد. ترشحات چسبیده به آن برای آنالیز به آزمایشگاه ارسال می گردد.

اگر گلودرد چرکی را درمان نکنیم، چه اتفاقی می افتد؟

اگر چه گلودرد چرکی معمولا خطرناک نیست اما در صورت عدم درمان می تواند عوارضی را در پی داشته باشد. این عوارض ممکن است شامل تب مخملک، عفونت سینوسی، عفونت گوش و بعلاوه عوارض تاخیری شدیدتر از جمله بیماری های کلیوی و تب روماتیسمی باشد.

گلودرد چرکی چگونه درمان می گردد؟

از آنجا که گلودرد چرکی، نوعی عفونت باکتریایی است معمولا با آنتی بیوتیک درمان می گردد. با آغاز درمان، نشانه های بیماری اغلب در عرض یکی دو روز برطرف می شوند. هر چند حالتان بهتر می گردد اما تکمیل دوره درمان، بسیار حایز اهمیت است. قطع زودهنگام دارو می تواند به ظهور گونه های تازه از باکتری منجر گردد که به آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند. همین طور ممکن است باعث ابتلای مکرر به گلودرد چرکی و عوارض دیگری مثل تب روماتیسمی گردد.

چه طور می توانیم از ابتلای خود و فرزندانمان به گلودرد چرکی پیشگیری کنیم؟

اگر کودک شما به گلودرد چرکی مبتلا شده است حواستان باشد تا هیچ کس از لیوان و قاشق و بشقاب او استفاده نکند. این وسایل را با دقت با آب داغ و مواد شوینده تمیز کنید، حتی بعضی جانب احتیاط بیشتری می گیرند و مسواک فرزندشان را هم عوض می نمایند.

سرماخوردگی هم گلودرد می آورد. در مواردی که در پی سرماخوردگی دچار گلودرد می شویم، چاره چیست؟

برترین درمان استراحت است. ماندن در منزل به پیشگیری از ابتلای دیگران یاری می نماید. در یک اتاق گرم، نه داغ با هوای مرطوب (به وسیله دستگاه تهویه یا بخور) استراحت کنید. برای رقیق کردن مخاط، آب فراوان بنوشید. بزرگسالان می توانند برای برطرف کسالت و درد از استامینوفن استفاده نمایند.

منبع:http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "گلودرد فرزندتان را جدی بگیرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گلودرد فرزندتان را جدی بگیرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید