طرز تهیه گمج کباب رشتی به صورت مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ سانا، اگر با شنیدن طرز تهیه گمج کباب رشتی به یاد غذاهای کبابی افتاده اید، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید و گمج کباب نوعی خورش معروف گیلانی است. این خورشت ترش مزه، هم با گوشت قرمز و هم با مرغ و بوقلمون قابل طبخ است. البته، در صورت استفاده از مرغ با نام خورش طلاکوبه غورابه شناخته می گردد. علت نامگذاری این غذا به گمج کباب، استفاده از نوعی دیگ گلی محلی به نام گمج است و وقتی که این غذا داخل چنین ظرفی پخته می گردد، عطر و طعم فوق العاده تری پیدا می نماید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی گمج کباب را با هم می بینیم:

گمج کباب | |
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت و 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه گمج کباب رشتی
احتمالا با تماشا دستور پخت گمج کباب گیلانی به یاد خورشت فسنجان بیفتید. البته حق دارید، زیرا مواد و ظاهر این دو خورشت شباهت زیادی به هم دارند، جز اینکه در دستور پخت گمج کباب از سبزیجات مختلف استفاده می گردد و خبری از چاشنی هایی مانند زعفران یا شکر نیست. به علاوه، نحوه پخت این دو خورشت هم با هم فرق دارد. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن گمج کباب را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه گمج کباب
برای تهیه این خورش خوشمزه شمالی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت قورمه ای بدون چربی | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
پودر گردو | 60 گرم |
آب | نصف لیوان |
آب انار ترش | 1 فنجان |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی گمج شامل تره، جعفری و گشنیز خرد شده | 1 فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مراحل تهیه گمج کباب
طرز تهیه گمج کباب رستورانی را در ادامه دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و میزانی روغن داخل آن بریزید تا داغ گردد.
- مرحله دوم: پیاز را نگینی نموده و در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. پس از آن، گوشت خرد شده را هم به پیاز اضافه نموده و میزانی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- مرحله سوم: حالا رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و میزانی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه گمج کباب گیلانی ، سبزی های خورش را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. سبزی ها را با بقیه مواد داخل قابلمه کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و کمی سرخ شوند.
- مرحله پنجم: حالا گردو را اضافه کنید و پس از یک تفت مختصر، رب انار و آب انار را هم داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ششم: کمی محتویات قابلمه را هم بزنید. سپس، درب قابلمه را گذاشته و 15 دقیقه صبر کنید تا مواد خورشت با هم بپزند و مزه ها به خورد هم بروند.
- مرحله هفتم: حالا یکی دو لیوان آب جوش داخل قابلمه ریخته و دوباره درب آن را بگذارید تا به طور کامل بپزد.
نکته: برای اینکه گمج کباب خوب روغن بیندازد، می توانید در حین پخت چند تکه یخ هم به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در نهایت اجازه دهید خورشت به غلظت مناسب رسیده و کاملا روغن بیندازد. در 15 دقیقه پایانی پخت، کمی از خورشت بچشید و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
با تهیه گمج کباب، به سفره گیلانی ها سفر کنید…
طرز تهیه گمج کباب رشتی را برای شما شرح دادیم و پیشنهاد ما این است که حتما این غذای خوشمزه را تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر هوس خوردن این غذا یا چند غذای خوشمزه شمالی را نموده اید، اما امکانات یا زمان کافی برای پخت آن ها را در منزل ندارید، اصلا نگران نباشید و سری به وبلاگ سانا بزنید. شما می توانید به وسیله سفارش انلاین غذا ، انواع غذاهای خوشمزه شمالی را به صورت اینترنتی سفارش داده و در مدت زمان کوتاهی تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود