ده نشانه مخفی ابتلا به بیماری تیروئید
به گزارش وبلاگ سانا، اختلالات غده تیروئید، تعداد زیادی از افراد را درگیر می نماید، بدون این که آن ها از این شرایط اطلاعی داشته باشند.

به گزارش کم کاری یا پرکاری تیروئید بر سلامت عمومی بدن از جمله شرایط خلق و خو، سوخت و ساز بدن، باروری، سلامت قلب و ... تاثیر می گذارد و این مهم است که علائم این اختلالات که گاهی اوقات نادیده گرفته می شوند را بشناسید:
درد عضلات و مفاصل می تواند نشانه ای از مسائل تشخیص داده نشده تیروئید باشد. در واقع درد یک علامت شایع، اما فراموش شده مسائل تیروئید است. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، ممکن است این درد ها را به خصوص در دست ها و پا ها حس نمایند. همچنین سندرم تونل کارپ و درد و تورم در کف دست از علائم دیگر است. مبتلایان به پرکاری تروئید نیز از ضعف و درد در دست ها به خصوص بازو ها رنج می برند.
درد در گردن یا بزرگ شدن آن می تواند نشان دهنده مسائل تیروئید باشد. سایر علائم عبارتند از احساس تورم در گردن، ناراحتی در بستن یقه لباس ها، مسائل بلع و صدای گوش خراش. بزرگ شدن گواتر می تواند نشانه ای از هر دو اختلال کم کاری و پر کاری تیروئید باشد.
ریزش مو، تغییر در بافت مو و تغییرات در پوست مسائل تشخیص داده نشده تیروئید را ثابت می نماید. در مبتلایان به کم کاری تیروئید، مو ها اغلب شنماینده و خشک می شوند و به راحتی می ریزند. پوست نیز ضخیم، خشک و پوسته پوسته می گردد. در مبتلایان به این بیماری یک علامت منحصر به فرد دیگر هم وجود دارد؛ از دست دادن مو های ابرو. در پرکاری تیروئید ریزش موی شدید رخ می دهد به علاوه این که پوست نیز به شدت تحریک پذیر خواهد شد.
یبوست و اسهال و ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر می تواند نشانه ای از مسائل تیروئید باشد. یبوست شدید یا طولانی مدت و یبوستی که به درمان های معمول پاسخ نمی دهد با کم کاری تیروئید ارتباط دارد.
این دو علامت نیز در بیماران با مسائل تیروئید شایع است. دوره های قاعدگی سنگین، طولانی و دردناک با کم کاری تیروئید رابطه دارد. مبتلایان به پرکاری تیروئید، قاعدگی های سبک تر و تجربه قاعدگی به ندرت را دارند. زنان مبتلا به کم کاری تیروئید ناباروری و سقط های مکرر را نیز تجربه می نمایند.
سابقه خانوادگی بیماری های تیروئید و اختلالات خود ایمنی:
اگر مسائل تیروئید در خانواده شما موروثی باشند، شما بیشتر در معرض ابتلا به آن ها قرار دارید.
کلسترول بالا به خصوص زمانی که با رژیم غذایی، ورزش و دارو های کاهنده کلسترول درمان نمی گردد، می تواند نشانه ای از ابتلا به کم کاری تیروئید باشد.
تغییرات ناگهانی در خلق و خوی با اختلالات تیروئید رابطه دارد. کم کاری تیروئید معمولا با افسردگی معین می گردد در حالی که در پر کاری تیروئید، شایع ترین علامت روانی، اضطراب، حملات هراس و بیماری دو قطبی است. افسردگی که به دارو پاسخ نمی دهد، می تواند نشانه ای از اختلال تیروئید تشخیص داده نشده باشد.
این نوع تغییرات وزن و کاهش وزن سریع می تواند نشانه هر دو اختلال کم کاری و پرکاری تیروئید باشد. مشکل در پایین آوردن وزن می تواند نشانه کم کاری تیروئید باشد. در پرکاری تیروئید نیز ممکن است با وجود خوردن همان مقدار غذای قبل یا حتی بیشتر از آن وزنتان پایین بیاید.
احساس خستگی وقتی بعد از 7 تا 8 ساعت خواب، بیدار می شوید، ولی قادر نیستید فعالیت های روزمره تان را آغاز کنید، می تواند نشانه های مسائل تیروئید باشد. در پرکاری تیروئید هم ممکن است فرد دچار بی خوابی گردد و همین باعث خسته ماندن شما در طول روز گردد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان