ترکیه دو میلیون آواره سوری به منطقه حائل باز می گرداند

به گزارش وبلاگ سانا، دولت ترکیه اعلام نموده است که تصمیم به بازگرداندن دو میلیون آواره سوری به این منطقه حائل دارد.

ترکیه دو میلیون آواره سوری به منطقه حائل باز می گرداند

ترکیه

بیش از سه میلیون آواره سوری در ترکیه زندگی می نمایند. حالا بحث بازگرداندن بخشی از آن ها به منطقه حائل در سوریه مطرح است. این در حالی است که بر سر سودمندی این گزینه در مناطق مرزی ترکیه و سوریه اختلاف نظر وجود دارد.

کارین سنتس، خبرنگار شبکه یک تلویزیون آلمان برای یافتن پاسخ این پرسش که آیا انتقال بخشی از سه میلیون و 600 هزار آواره سوری به منطقه حائل در شمال سوریه، راه چاره مناسبی برای بحران پناهجویی است یا نه، به منطقه مرزی بین ترکیه و سوریه سفر نموده است.

سوریه

دولت ترکیه اعلام نموده است که تصمیم به بازگرداندن دو میلیون آواره سوری به این منطقه حائل دارد.

سایت تاگس شاو وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان روز سه شنبه 15 اکتبر گزارش سفر خبرنگار خود را به ریحانلی، یکی از شهرهای نزدیک به مرز ترکیه و سوریه منتشر نموده است. ریحانلی تا مرز بین ترکیه و سوریه حدود 250 کیلومتر فاصله دارد. شهری با جمعیتی در حدود یکصد هزار تن. این شهر پذیرای همین تعداد آواره سوری است.

به گزارش دویچه وله، احتمال می رود که در صورت ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه، بخشی از آوارگان حاضر در شهر به زادگاه خود بازگردند. این در حالی است که همه شهروندان سوری که در خاک ترکیه زندگی می نمایند، رویکرد یکسانی نسبت به ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه ندارند.

تصرف عفرین

این سومین باری است که از سال 2016 به این سو، ترکیه دست به عملیات نظامی در خاک سوریه می زند. عملیات پیشین ارتش ترکیه مربوط به حمله به عفرین در بهار سال 2018 می گردد.

در آن هنگام ریحانلی بارها هدف حملات موشکی و خمپاره ای واقع شد. یکی از ساکنان شهر ریحانلی به خبرنگار شبکه یک آلمان گفته است: پیش از آغاز عملیات عفرین، دست کم 75 موشک و خمپاره به سوی ریحانلی پرتاب شده بود. او می گوید که در اثر این حملات دو نفر کشته شدند. حتی یک خمپاره در یکصدمتری دفتر هلال احمر، واقع در نزدیکی مرکز شهر فرود آمد. بنا بر اظهارات او، پس از انجام عملیات عفرین، امنیت در ریحانلی برقرار شده و این شهر مورد حمله قرار نگرفته است.

تصور زندگی در منطقه حائل

به عنوان نمونه، ریماه که زنی از ادلب است به خبرنگار فرستنده یاد شده گفته که هرگاه منطقه حائل ایجاد گردد، او حاضر است برای کار کردن به آن منطقه برود و به عنوان آموزگار زبان عربی فعالیت کند. اما او حاضر نیست در منطقه حائل زندگی کند.

ریماه گفته است که بسیاری دیگر از خانواده ها نیز چنین رویکردی نسبت به زندگی و کار در منطقه حائل دارند. ریماه از جمله کسانی است که نتوانسته اند در ریحانلی کار و اشتغالی بیابند. او در سوریه به عنوان استاد در دانشگاه کار می نموده است.

او چندان نگران نیروهای وابسته به داعش نیست. می گوید ویدیویی که از فرار نیروهای داعش منتشر شده را دیده است اما نمی گردد با قاطعیت گفت که این فیلم کی و کجا گرفته شده است.

رئیس هلال احمر ریحانلی به خبرنگار شبکه یک تلویزیون آلمان گفته است که 95 درصد آوارگان سوری ساکن این شهر مایلند به خانه های خود در سوریه بازگردند. تنها کسانی تمایل به رفتن ندارند که ظرف این چند سال در این منطقه برای خود کسب و کاری درست نموده اند.

این در حالی است که خبرنگار فرستنده یاد شده در گفت وگو با آوارگان سوری در ریحانلی با کسانی برخورد نموده که گرچه در ترکیه کسب و کاری ندارند، اما حاضر به بازگشت به سوریه نیز نیستند. یکی از این افراد گفته است که مادام که بشار اسد در سوریه حکومت می نماید، حاضر به بازگشت به زادگاه خود نیست.

همین فرد گفته که هرگاه وضع در حمص عادی گردد، او مسئله ای با بازگشت به این شهر ندارد. اما او به هیچ وجه حاضر به زندگی در منطقه حائل نیست.،ایسنا

منبع: ایران آنلاین

به "ترکیه دو میلیون آواره سوری به منطقه حائل باز می گرداند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترکیه دو میلیون آواره سوری به منطقه حائل باز می گرداند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید