ترفند هایی برای فعال کردن هر 2 نیمکره مغز

به گزارش وبلاگ سانا، روش های زیادی برای فعال کردن دو نیمکره مغز وجود دارد که یکی از این روش ها به این صورت است که شما زمانی در حال نوشتن هستید، اصلا از نقطه استفاده نکنید یعنی متن خود را بدون نقطه بنویسید. این کار باعث می گردد که هر دو نیمکره مغز شما فعال گردد.این تکنیکی ساده برای فعال کردن دو نیمکره مغز است. این تکنیک را می توانید هر زمانی بکار ببرید. زمانی که در مکانی هستید که نمی توانید کار خاصی انجام دهید یک برگه بردارید و آغاز به نوشتن هر چیزی کنید ولی بدون نقطه.

ترفند هایی برای فعال کردن هر 2 نیمکره مغز زیربنای ایجاد نوآوری، خلاقیت است و پایه و اساس خلاقیت فعال بودن دو نیمکره به صورت همزمان، بخصوص فعال بودن نیمکره راست مغز است.

بیشتر ما نیمکره چپمان فعال تر از راست است. نیمکره ای که مربوط به خلاقیت است، نیمکره راست است. هر چند هر فعالیتی که ما انجام می دهیم به وسیله هر دو نیمکره انجام می گردد. این طور نیست که اگر در حال نوشتن هستید و با دست راست می نویسید دیگر نیمکره راست شما خاموش باشد، نه، این طور نیست هر دو نیمکره در حال فعالیت هستند ولی نیمکره چپ فعالیت بیشتری دارد چون با دست راست می نویسید.

روش های زیادی برای فعال کردن دو نیمکره مغز وجود دارد که یکی از این روش ها به این صورت است که شما زمانی در حال نوشتن هستید، اصلا از نقطه استفاده نکنید یعنی متن خود را بدون نقطه بنویسید. این کار باعث می گردد که هر دو نیمکره مغز شما فعال گردد.

این تکنیکی ساده برای فعال کردن دو نیمکره مغز است. این تکنیک را می توانید هر زمانی بکار ببرید. زمانی که در مکانی هستید که نمی توانید کار خاصی انجام دهید یک برگه بردارید و آغاز به نوشتن هر چیزی کنید ولی بدون نقطه.

اگر نیمکره چپ مغز شما غالب باشد، احتمالا منطقی تر بوده و خلاقیت کمتری دارید و احساسات کمتر بر شما غلبه دارند. این در حالیست که افراد راست مغز، در برنامه ریزی برای زندگی خود و فکر کردن به مسائل منطقی و محاسبات با مشکل روبرو هستند و در عوض قدرت خلاقیت بالاتری دارند.

با یادگیری اینکه چگونه میتوانید از هردو نیمکره فکر خود استفاده کنید، از قابلیتهای هر دو نیمکره فکر خود بهره خواهید برد.

چگونه از هر دو نیمکره مغزتان استفاده کنید (اگر چپ مغز هستید)

اگر چپ مغز هستید و نیمکره چپ مغز شما فعال تر است ، نکات زیر یاری خواهد نمود که هر دو نیمکره فکر خود را فعال کنید :

فقط از منطق، استفاده نکنید برای حل مسائل در زندگی خود و یا تصمیم گیری، فقط از منطق استفاده نکنید. سعی نکنید که ابتدا فقط بصورت وسواسی، اطلاعات جمع آوری نموده و سپس تصمیم بگیرید، بلکه شما حتی میتوانید با همان اطلاعاتی که دارید، تصمیم گرفته و بدین ترتیب در این حالت، نیمکره راست مغز شما سعی خواهد نمود که کمبود اطلاعات را به وسیله خلاقیت و شهود خود جبران کند.

از تخیل و تصاویر استفاده نمایید زمانی که در حال مطالعه و یا خواندن یک متن هستید، سعی کنید جملات را تصور و تخیل کنید. با استفاده از تصاویری که در فکر خود ایجاد میکنید و خواندن همزمان متن، شما به مغز خود آموزش میدهید که حین کار، از هر دو نیمکره خود استفاده نماید.

به موسیقی گوش کنید زمانیکه در حال مطالعه هستید، سعی کنید به موسیقی نیز گوش کنید تا نیمکره راست فکرتان نیز دخیل گردد.

سعی کنید تفریح نوی پیدا کنید که احتیاج به خلاقیت دارد تفریح های نوی را مانند نقاشی و طراحی یا شعر گفتن بیابید که احتیاج به خلاقیت دارند. هر تفریح که احتیاج به خلاقیت داشته باشد، یا یک کار حسی، یاری خواهد نمود که از نیمکره راست مغز خود استفاده کنید.

عادتها و راستاها را بشکنید اگر تا کنون حسابداری بوده اید که همواره و در همه روزها از صبح تا شب با اعداد کار میکرد، احتمالا به مرور زمان قدرت نیمکره راست خود را از دست داده باشید. سعی کنید این عادت و سبک شغلی خود را به وسیله انجام کارهایی اتفاقی و متفاوت حین کار اصلی، تغییر دهید. از تخیل و تصور خود استفاده کنید. اگر هر روز از راستا معینی سر کار میرفتید، به یکباره این راستا را تغییر دهید و فکر خود را به چالش بکشید. هر چیزی که در زندگی شما، تبدیل به یک روتین شده است را تغییر دهید.

چگونه از هردو نیمکره مغز خود استفاده کنید ، (اگر راست مغز هستید)

نکات زیر ، به شما یاری خواهند کرد که اگر نیمکره راست مغز شما غالب است، زین پس از هر دو نیمکره فکر خود استفاده کنید :

سعی کنید به جزییات دقت کنید میدانیم که شاید این مساله برای شما خیلی مجذوب نماینده نباشد اما اگر بجای اینکه همواره، فقط تصویر بزرگ و کلی را ببینید ، به جزییات و عمق مسائل فرو بروید، و سعی داشته باشید اطلاعات بیشتری را کسب کنید(حتی اگر دقیقا میدانید که میخواهید چه کاری را انجام دهید و درباره آن اطلاعات دارید)، بدین ترتیب ، نیمکره چپ مغز شما فعالتر خواهد شد.

برای زندگی برنامه ریزی کنید سعی کنید برنامه ای را برای زندگی خود، تدوین نموده و از آن پیروی کنید و مقدار پیشرفت خود را مورد آنالیز قرار دهید. اگر در حال حاضر اهدافی دارید، کوشش کنید آنها را بنویسید و اگر این اهداف، برای بلند مدت هستند، سعی کنید آنها را به اهداف کوچکتری تقسیم کنید که قرار است در کوتاه مدت به آنها برسید.

بازیهای پیچیده تری را تجربه کنید بازیهای سختی را بیابید که به آنها علاقمند هستید، بعنوان مثال شطرنج. این نوع بازیها، نیمکره چپ مغز را فعال نموده و باعث میشوند که از هردو نیمکره فکر خود استفاده کنید. بازیهای سبک استراتژی یاری مینمایند که توان فکری شما بیشتر گردد.

با اعداد کار کنید شما باید با اعداد رابطه خوبی برقرار نموده و نسبت به ریاضیات، در خود علاقه ایجاد کنید. زیرا ریاضیات نیمکره چپ مغز شما را تقویت میکند.

چرا باید قدرت یادگیری مغز را افزایش دهیم؟

شاید با خودتان بگویید: چرا باید به فکر افزایش قدرت یادگیری مغز باشیم؟ و یا اگر با همان روش همیشگی پیش برویم چه می گردد؟

جواب: مشکل خاصی پیش نمی آید! فقط همان نتایجی را می گیرید که قبلاً گرفته اید.

پس اگر به فکر پیشرفت و موفقیت روز افزون خودتان هستید، باید سعی کنید که از شنیده ها و خواندنی ها، بیشترین بهره را ببرید تا بعداً بتوانید بیشترین استفاده ممکن را از آنها بکنید.

فواید بالا بردن عملکرد مغز در یادگیری

موارد زیر، بعضی از مهم ترین فواید بالا بردن عمبکر مغز می باشد و اصلاً به همین دلایل است که باید قدرت یادگیری مغز را افزایش دهیم.

1. صرفه جویی در زمان و انرژی

وقتی شما قدرت یادگیریتان بالا می رود، به طور چشم گیری در زمان و انرژیتان صرفه جویی می گردد. چون دیگر لازم نیست به خودتان فشار بیاورید تا مطلبی را به خودتان بفهمانید. بنابراین زمان کمتری هم از شما تلف می گردد.

زمان کمیاب ترین منبع روی زمین است، اگر مدیریت نگردد، هیچ چیزی را نمی توان مدیریت کرد

2. افزایش انگیزه

وقتی شما قدرت و سرعت یادگیریتان بالاست، علاقه بیشتری به مطالعه و یادگیری پیدا می کنید، چرا که دیگر سریع از یادگیری و مطالعه خسته نمی شوید، بلکه لذت هم می برید!

3. باقی ماندن بهتر مطالب در فکر

وقتی شما مطلبی را با قدرت بیشتری فرا می گیرید، قطعاً آن موضوع زمان بیشتری را در فکر شما خواهد ماند.

چگونه مغز را فعال کنیم؟

خب، حالا می رسیم به قسمت اصلی مقاله. یعنی آنالیز راهکارهایی که قدرت یادگیریمان را بالا می برد. اما کار مهمی که باید قبل از راهکارها انجام دهیم، آنالیز کردن خود مغز است! مغز شما از د و نیمکره تشکیل شده است که هر یک از آنها ویژگی های مخصوص به خود را دارد و در حوزه خاصی فعالیت می نماید. نیمکره راست با ویژگی ها و فعالیت های مخصوص به خود و نیمکره چپ نیز همین طور. برای اینکه بتوانید آنها را فعال کنید باید با کارها و ویژگی های هر یک از آن ها به خوبی آشنا باشید.

تقویت نمیکره راست مغز

نیمکره راست مغز شما مسئول احساساتی مانند تخیل، کنجکاوی، خلاقیت، بی نظمی، ادراک و توجه به کل است. با توجه به این ویژگی ها شما می توانید با انجام فعالیت های مخصوصی به تقویت این نیمکره یاری کنید. به عنوان مثال می توانید داستان بخوانید و خود را به جای شخصیت های آن قرار دهید.

رویاپردازی کنید و یا حتی در طبیعت، گردشگری کنید و قدرت تخیل خود را به کار بیندازید و به این ترتیب، می توانید نیمکره راست مغز خود را تا حد زیادی فعال کنید.

اگر می خواستم راه های تقویت این نیم کره را بگویم باید کلی مطالب کسل نمایند می نوشتم که مطمئن هستم بعد از دو یا سه دقیقه از خواندن آن خسته می شدید. برای این که از اتفاق افتادن این کار جلوگیری گردد، پیشنهاد می کنم که مقاله تکنیک های افزایش خلاقیت را بخوانید. چون که این بخش از مغز ما مرتبط با هوش هنری است، ضروری است که اول از هر چیزی خلاقیتتان را افزایش دهید.

افزایش قدرت یادگیری مغز - نیمکره راست

تقویت نیم کره چپ مغز

نیمکره چپ مغز شما دقیقاً بر خلاف نیمکره راست عمل می نماید. یعنی مسئول بخش منطق و استراتژی، عقلانیت، هدفمند بودن و توجه به جزئیات است. برای اینکه بتوانید این نیمکره را فعال کنید و از توانایی های آن استفاده کنید، می توانید برای خود برنامه ریزی انجام دهید و سعی کنید پیرو آن باشید و مقدار پیشرفت خود را آنالیز کنید. می توانید بازی های پیچیده را انجام دهید و حتی با اعداد بیشتر کار کنید. همه این فعالیت ها به فعال شدن نیمکره چپ مغز شما یاری خواهند کرد.

افزایش قدرت یادگیری مغز - نیمکره چپ

تکنیک های یادگیری

برترین تکنیک هایی که می توانند قدرت یادگیری شما را افزایش دهند، عبارتند از:

1. با شکم پر سر مطالعه یا کلاس نروید

وقتی تازه غذا خوردید، خون بیشتر در نواحی معده در جریان است تا مغز. در این زمان بیشتر فعالیت های بدن متمرکز بر معده و روده ما است. پس طبیعی است که مغز مثل اوقات عادی کار نمی نماید. بنابراین قدرت یادگیری پایین می آید.

2. هنگام خستگی مطالعه نکنید

وقتی شما خوابتان می آید و یا بسیار خسته هستید، مغز تمرکز کافی را ندارد. در صورتی که مطالعه و یادگیری فرایندی است که احتیاج مبرم به تمرکز و حواس جمع دارد. پیشنهاد میکنم مقاله تکنیک های برطرف خستگی را هم برای این جور مواقع مطالعه کنید تا بتوانید به خوبی بی حالی خود را از بین ببرید.

3. مطالعه در حرکت، کم فایده است

وقتی شما در حال حرکت (سوار اتوبوس یا تاکسی و…) هستید، چشم شما مدام در حال جابه جا شدن است. بنابراین اگر در آن لحظه آغاز به مطالعه کردن بکنید، چشم خسته می گردد و بیشتر انرژی مغز برای برطرف خستگی چشم شما مصرف می گردد تا این که متمرکز به آن مطلبی بگردد که شما در حال مطالعه آن هستید.

اگر می خواهید در این مکان و زمان ها از وقتتان استفاده کنید، می توانید به جای مطالعه، از فایل های صوتی آموزشی استفاده کنید.

4. پیش مطالعه

اگر شما به منابعی که قرار است در کلاس درس داده گردد دسترسی دارید، حتماً قبل از کلاس رفتن نگاهی مختصر به آن مطالب بیندازید. این کار به طور معجزه آسایی قدرت یادگیریتان را بالا می برد، حتماً یکبار امتحان بکنید.

و اگر می خواهید آغاز به مطالعه کتابی بکنید، می توانید قبل از آغاز خواندن خط به خط مطالب کتاب، ابتدا نگاهی کلی به کتاب (مثل خواندن سر فصل ها، خلاصه مطالب آخر هر فصل و امثال این ها) داشته باشید، این کار در فهم هر چه بهتر مطالب کتاب به شدت تاثیرگذار است.

5. به خودتان استراحت دهید

مغز هم مثل سایر اعضای بدن احتیاج به استراحت دارد، پس سعی کنید بعد از حدود 45 دقیقه مطالعه، استراحتی بین 10 تا 15 دقیقه داشته باشید.

دقت داشته باشید که معنای استراحت این نیست که گوشی موبایلتان را دربیاورید و شبکه های اجتماعی خودتان را چک کنید یا اینکه تلویزیون را روشن کنید، چرا که امثال این موارد خودشان فکر و مغز را درگیر می نمایند.

استراحت یعنی این که فکر را آزاد کنید. پس می توانید دراز بکشید و چشمان خود را ببندید و به چیزی فکر نکنید.

6. شما هم تدریس کنید

اولین کسی که در کلاس مطلب را بهتر از همه متوجه می گردد خود مدرس آن مطلب است.

البته منظور من از تدریس این نیست که حتماً باید کلاسی وجود داشته باشد و شما به عنوان مدرس وارد آن جا شوید و آغاز به تدریس بکنید، بلکه می توان یک دورهمی خانوادگی، قدم زدن در کنار دوست و یا هرجای دیگر را تبدیل به کلاس بکنید.

برترین کار این است که آن مطلبی را که تازه مطالعه یا در کلاسی یاد گرفته اید، به زبان خودتان به دوستان یا خانواده خود بازگو کنید.

این عمل به طور خارق العاده ای مطلب را در فکر شما تثبیت می نماید.

7. یادآوری مهم تر از یادگیری

این جمله را همواره به فکرتان بسپارید: داشتن یک برنامه منظم برای مرور مطالبی که مطالعه کردید و یا در کلاس یاد گرفته اید، می تواند برای شما معجزه کند. چراکه باعث می گردد آن مطالب در حافظه بلند مدت شما ثبت و یادآوری آنها برای شما آسان تر گردد.

بالا بردن سرعت عمل مغز

برای بهبود توانایی های بدنی خود، به سمت ورزش کردن می روید. مغز هم برای این که بتواند توانایی های خود را بهبود ببخشد و سرعت عمل خود را بالاتر ببرد احتیاج دارد که تقویت گردد. این تقویت شدن می تواند از راه های متفاوتی محقق گردد. چند نمونه از برترین راه ها برای شما در ادامه ذکر خواهد شد.

1. یادآوری بدون یادداشت

یکی از برترین روش هایی که می توانید برای بهبود سرعت عمل مغز خود از آن استفاده کنید، این است که سعی کنید مطالب را بدون این که یادداشت کنید به یاد بیاورید. البته در ابتدا شاید کمی سخت به نظر برسد و توصیه می کنیم برای مرور مطالب مهم، هرگز از این روش استفاده نکنید. اما می توانید این روش را در ابتدا به صورت تمرین انجام دهید تا زمانی که به صورت کامل از آن استفاده کنید. به عنوان مثال اگر فیلمی را دیده اید و دوست دارید نقاط قوت آن را برای دیگران مطرح کنید، سعی کنید این کار را بدون یادداشت برداری انجام دهید. این روش موجب می گردد که مغز شما برای ثبت مطالب را به چالش کشیده گردد و بهتر عمل کند.

2. چیزهای تازه یاد بگیرید

یادگیری چیز های نو یکی از برترین روش ها برای بهبود عملکرد مغز می باشد. اگر شما همان چیزهای ثابت و همیشگی را تکرار کنید، قطعاً هیچ اتفاق تازه ای در فکر شما رخ نمی دهد که بتواند موجب تقویت عملکرد مغز شما گردد. بنابراین سعی کنید در پی یادگیری چیزهای نو بروید. چیزهای نو می تواند نوعی موسیقی باشد، یک زبان نو و حتی یک ورزش نو باشد. فقط از قلم نیاندازید که این یادگیری را به صورت مداوم جز برنامه خود قرار دهید.

3. عادات نو بسازید

عادت های نو یک روش بسیار کاربردی برای افزایش سرعت مغز می باشد. به عنوان مثال اگر عادت دارید که هر روز در یک ساعت معین به پیاده روی بروید و قبل یا بعد از آن تعدادی کارهای ثابت انجام دهید، سعی کنید این عادت را تغییر بدهید. مثلاً ساعت پیاده روی را به زمان دیگری موکول کنید و یا اینکه کارهای قبل از پیاده روی را بعد از بازگشت از آن انجام دهید. به هر نحوی که شده سعی کنید تغییر ایجاد کنید. ساخت عادت های نو احتیاجمند ساخت راستا عصبی نو است. به همین دلیل موجب می گردد که سرعت عمل مغز شما بالا برود.

کارهای خوب شما را به موفقیت نمی رساند، بلکه عادت های خوب است که شما را به موفقیت می رساند.

بازی های افزایش سرعت مغز

برای این که بتوانید سرعت عملکرد مغز خودتان را بالا ببرید، ضروری است که تمرینات زمان دار انجام بدهید. مثلاً تفاوت بین تصاویر را در مدت 2 دقیقه پیدا کنید.

پس برای این که کار شما راحت تر گردد، کتابی را به شما معرفی می کنم که مملوء از این چنین تمرینات است. این کتاب چیزی نیست جز کتاب باشگاه مغز.

نویسنده این کتاب، حامد اختیاری مطالب را به صورت خیلی مناسب طبقه بندی نموده است و با انجام مداوم آن ها می توانید به بالا بردن سرعت عمل مغز شما به طرز شگفت انگیزی یاری کند. امیدوارم که حتماً این کتاب را تهیه کنید و در عرض یک ماه سرعت علمکرد مغزتان را به طرز شگفت انگیزی بالا ببرید.

شاید انجام دادن این تمرین ها مشکل باشد، اما برای تقویت مغز ضروری است که طی یک دوره زمانی مخصوص تحت آموزش قرار بگیرید.

منبع: سایت ویرگول

سایت قدرت نامحدود

سایت گام برتر

منبع: راسخون

به "ترفند هایی برای فعال کردن هر 2 نیمکره مغز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفند هایی برای فعال کردن هر 2 نیمکره مغز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید